Početna aktuelnosti „1661 razlog za sreću“

„1661 razlog za sreću“

1538
0
Podijeli

Omogućimo Faruku da predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u Čileu
Samo 1661 KM dovoljno je da usreći milione građana Bosne i Hercegovine!
Iznos je to koji nedostaje mladom karatisti Faruku Sijerčiću kako bi otišao na svjetsko prvenstvo u karateu koje će se održati od 23. do 27. oktobra 2019. godine u Čileu. Imamo samo 10 dana da pomognemo Faruku!
Faruk Sijerčić jedan je od najperspektivnijih mladih karatista u BiH. Do sada je bio viceprvak Evrope, osvajač više medalja na Balkanskom prvenstvu u karateu, višegodišnji je i aktuelni državni prvak, u kategoriji U21 -67 kg. Na osnovu postignutih rezultata Faruk je izabran u karate reprezentaciju BiH za predstojeće Svjetsko prvenstvo u karateu u Čileu.
Odlazak na Svjetsko prvenstvo je najveći cilj svakog sportiste, kao i mogućnost osvajanja odličja na svjetskom nivou. Našem reprezentativcu bio bi izuzetan poraz neodlazak na ovo veliko takmičenje, naročito zbog velikog truda koji je uložio u prethodnom periodu na pripreme i ostvarenje norme za odlazak. Ovim bi Bosna i Hercegovina mnogo izgubila na svjetskom sportskoj sceni, u sportu u kojem je prethodno ostvarivala najveće uspjehe.
Svi volimo zajedničku fotografiju sa uspješnim sportistima. Ali šta smo uradili da im pomognemo kako bi stigli do uspjeha? Nažalost, u Bosni i Hercegovini financiranje sporta nije riješeno. Karate savez BiH i Karate klub „Novi Grad“ Sarajevo obezbijedili su 3000 KM za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile. Faruku je potrebno još 1661KM. Samo avionska karta košta 2930 KM.
Ne dozvolimo da izuzetni rezultati naših mladih sportista propadnu u redu čekanja za kupovinu avionske karte. Ne dozvolimo da padnemo na ovom ispitu. Pomozimo Faruku da ostvari rezultat za koji je sposoban. Znamo da zajedno možemo uspjeti! Faruk može otići na Svjetsko prvenstvo uz našu pomoć, a Svjetsko prvenstvo u Čileu nam svima može donijeti trenutke za pamćenje! Donirati za odlazak u Čile našeg reprezentativca Faruka Sijerčića možete na stranici „Doniraj.ba“. Sva prikupljena sredstva bit će iskorištena za pokrivanje troškova puta Faruka Sijerčića u Čile. DONIRAJTE: http://doniraj.ba/project/view/1661-razlog-za-sreu
Za više informacija možete nam se obratiti na email info@fondacijatz.org ili na broj telefona 035 362 831, Dino Šakanović, saradnik za odnose s javnošću.
S poštovanjem, Dino Šakanović saradnik za odnose s javnošću

/Samka A./

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje