Početna aktuelnosti Sefik Gadžo dobio posebno sportsko priznanje

Sefik Gadžo dobio posebno sportsko priznanje

1655
0
Podijeli

U organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona održana je 26.manifestacija izbora najbojih sportista Tuzlanskog kantona.

Pored brojnih kategorija za uspješne sportiste dodjeljena su i posebna priznanja Sportskog saveza koje je dobio i naš sugrađanin Šefik Gadžo.

Šefik se od 70-tih godina prošlog stoljeća bavi novinarstvom. Nema događaja na prostoru naše lokalne zajednice da ih svojim perom nije zabilježio. Ova nagrada sasvim sigurno je otišla u prave ruke.

Svi sportski kolektivi naročito u vrijeme kada nije bila u velikoj mjeri razvijena tehnologija imali su priliku da se nađu u Gadžinim novinskim tekstovima, što je itekako imalo odjeka na širem prostoru.

Gadžin prvi tekst koji je objavljen tih 70-tih godina bio je iz oblasti sporta. Radeći kao učitelj u školi u Priluku organizirao je sportsko takmičenje, nakon kojeg je odlučio da napiše tekst o pobjednicima turnira. Tekst je poslao u Beogradski Tempo i isti je objavljen. To mu je kako kaže bio podstrek da se nastavi baviti novinarstvom.

Ističe da je sretan što su Živinuce pune talenata o kojima je mogao pisati, jedino mu je promakao Boris Živković da o njemu nije pisao, ali zato svi ostali sportisti našeg Grada nisu. Svima njima posvetio je tekstove koje sz objavljivale novine za koje je radio.

Puno je Gadžo kroz posao novinara stekao i prijatelja sa kojima se druži.

Ono što je sasvim sigurno jeste da je mali broj naših građana koji nisu imali priliku sarđivati sa Šefikom Gadžom, bezbroj je tekstova iza njeg iz svih oblasti života, i danas kada njegova generacija uglavnom odmara i mirno provodi penzionerske dane, Gadžo je aktivan i prisustvuje svim događajima na koje je pozvan.

Isto tako u svakoj prilici s njim je njegova bilježnica, da može da utefteri neki neobičan događaj koji svi mi sa zadovoljstvom čitamo. Ne sumnjamo da će svoju misiju i dalje nastaviti na zadovljstvo svih onih koji se nađu u njegovim tekstovima.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje