Početna aktuelnosti 25. maj – Dan Osnovne škole Višća

25. maj – Dan Osnovne škole Višća

262
0
Podijeli

Osnovna škola Višća  je devetogodišnja škola za učenike uzrasne dobi  od 6 do 15 godina.

Ova odgojno – obrazovna ustanova ima solidne prostorne uslove koje menadžment i djelatnici svakodnevno nastoje poboljšati.

Rukovodstvo potiče kreativnost i slobodu mišljenja svakog djeteta, nastavnika i roditelja.

Stalno je nastojanje da se stvore uslovi  da se učenici i njihovi roditelji prijatno osjećaju u školi.

Svi učenici imaju jednake šanse za uspjeh uz poštovanje razlika u sklonostima i sposobnostima, kao i razvojnog i socijalnog okruženja iz kojeg dolaze.

Strategija je da se kod svakog pojedinca razvija osjećaj pripadnosti zajednici, da se njeguju sve vrste različitosti među ljudima i takve različitosti kroz praksu i djelovanje pretvore u bogatstvo zajednice, korist, osjećaj zavičajnosti i pripadnost ne samo kulturi nego i svim pozitivnim civilizacijskim tokovima čovječanstva.

Posebna briga vodi se o  podmlađivanju nastavnog kadra, njegovoj stručnoj obuci i razvoju dobrih međuljudskih odnosa.

Osnovna škola Višća, njeni uposlenici i učenici svih godina postojanja nižu odlične uspjehe tako je bilo i u ovoj školskoj godini.

Na dostojanstvenoj svečanosti povodom 25. maja Dana Osnovne škole Višća uručena su priznanja uposlenicima za poseban doprinos u radu i rezultatima na takmičenjima, uposlenicima koji  su u ovoj školskoj godini dali poseban dopinos na takmičenjima, učenicima koji su dostojno predstavljali školu na takmičenjima, najboljim učenicima razreda, učenicima koji su bili kandidati za učenika generacije  te učeniku generacije školske 2022/2023.godine.

Javna ustanova osnovna škola Višća institucija je koja  je svakodnevno otvorena za sve vidove saradnje sa roditeljima učenika i širom lokalnom zajednicom, za sve vrste obrazovnih i kulturnih usluga, za razne vidove slobodnih i vannastavnih aktivnosti, za izradu razvojnih projekata koji su zajednički interes škole, učenika, roditelja i lokalne zajednice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje