Početna aktuelnosti Bajramski ručak UG Sumeja

Bajramski ručak UG Sumeja

2400
0
Podijeli

UG Sumeja Živinice svakog trećeg dana Kurban bajrama od 1994. godine organizuje Bajramsko druženje sa roditeljima šehida i poginulih boraca. Tako će biti i ove godine u četvrtak 23. augusta.

Dakle trećeg dana mi se okupimo u džamiji Islamskog centra u Živinicama, prije podne namaza, proučimo tevhid pred duše naših šehida, efendija održi prigodan vaz a onda svi zajedno idemo u restoran Konjuh kao i predhodnih godina gdje nastavimo druženje uz bajramski ručak sa našim odabranim gostima, roditeljima šehida i poginulih boraca i podijelimo skromne bajramske hedije, istakla je Jasmina Šabanović, članica UG Sumeja Živinice.

Kako ističu sve ovo ne bi mogli organizovati bez opštinskog načelnika, Medžlisa IZ Živinice, DD Konjuh koji im svake godien izađu u susret kao i privrednim subjektima koji u skladu sa svojim mogućnostima pomažu ovo tradicionalno bajramsko druženje.

Iz udruđenja Sumeja pozivaju sve roditelje šehida i poginulih boraca da dođu i ove godine, treći dan Kurban bajrama kao što su to činili i predhodnih godina.

UG Sumeja Živinice ima za cilj njegovanje bošnjačke kulture i tradicije, vraćanje islamskoj duhovnosti, islamu kao načinu života, islamu koji se afirmiše jedino pomoću znanja, nauke, obrazovanja i islamskog morala, što pokazuje i ova njihova aktivnost.

Mejra Suljić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje