Početna aktuelnosti Gradska uprava posjetila MZ Oskova i MZ Litve

Gradska uprava posjetila MZ Oskova i MZ Litve

377
0
Podijeli

Jučer je u prostorijama Mjesne zajednice Oskova održan radni sastanak na kome su bili  prisutni članovi savjeta MZ Oskova i MZ Litve, te delegacija Gradske uprave Živinice na čelu sa Gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Nailom Jusićem.

Cilj sastanka bio je identifikacija prioritetnih potreba građana ove dvije mjesne zajednice, odnosno, uvrštavanje prioriteta u narednu budžetsku godinu.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković je u svom uvodnom obraćanju članovima savjeta mjesnih zajednica Litve i Oskova istakao nekoliko najbitnijih projekata za grad Živinice čiji se početak realizacije ili finaliziranje planira u 2022. godini a koji su indirektno ili direktno životno važni i za građane pomenutih mjesnih zajednica.

Nail Jusić predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice izrazio je spremnost Vijeća da svaki projekat koji je od koristi građanima i realno projeciran, prihavati i omogući njihovu realizaciju iz sredstava bužeta grada Živinice za 2022. godinu.

Na kraju jučerašnjeg sastanka, zajednički su utvrđeni najprioritetniji projekti za obije mjesne zajednice koji će se kandidirati i uvrstiti u prijedlog budžeta grada Živinice za 2022. godinu.

Usvajanjem i uvrštavanjem tih projekta u budžetsko finansiranje za narednu godinu, bit će otvoren put za stvaranje još boljih infrastrukturnih uslova za građane Litava i Oskove.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje