Početna aktuelnosti 4. maj, Dan osnivanja Radio – Televizije Živinice

4. maj, Dan osnivanja Radio – Televizije Živinice

146
0
Podijeli

Na današnji datum 1992. godine, Odlukom Kriznog štaba općine Živinice, formirano je javno glasilo/medijski servis naše lokalne zajednice Radio – Televizija Živinice.

Program Radija počeo je na ovaj datum prije 29 godina a prva emisija Televizije Živinice emitovana je 9. juna 1992. godine.

Cijelo ovo vrijeme trudili smo se da pravovremeno, objektivno i izbalansirano informiramo javnost o svim važnijim dešavanjima na području općine/grada Živinice pa i šire.

Svojevrsni smo hroničari historije živiničkog podneblja u proteklih tri decenije ali i aktivni učesnici u mnogim sudbonosnim trenucima za naš grad kao što su rat, poplave, suše, humanitarne krize, pandemija zaraznih bolesti i dr.

Hvalili smo i afirmisali što je bilo pozitivno, kritikovali smo što je bilo loše, kako bi bilo bolje.

Cijelo vrijeme imali smo materijalne, finansijske i tehničke limite ali zahvaljujući entuzijazmu i posvećenosti svih onih koji su bili kamenčići u mozaiku stvaranja i djelovanja ovog medija, mi egzistiramo u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine kao glasilo koje ni u jednom trenutku nije stalo na stranu zla već je uvijek promovisalo toleranciju, suživot i razumijevanje među ljudima.

Svoju misiju smo obavljali nekada sa manje a nekada sa više uspjeha ali smo radili otvorenog uma i otvorenog srca, sa željom i iskrenim motivom da doprinesemo prosperitetu i našeg grada i naše drage Domovine.

Ipak, objektivnu ocjenu našeg rada i naše uloge u društvenom životu Živinica i Države Bosne i Hercegovine  najbolje će dati javnost i historija.

U  ovom trenutku, Televizija Živinice, slikovito rečeno, ide lokalnom ulicom i našla se na križanju puteva.

Da li će se na tom križanju puteva skrenuti u “slijepu ulicu” ili na magistralni put, zavisi prije svega od osnivača i vlasnika – Grada Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje