Početna aktuelnosti 4.maj – Dan osnivanja Radio-televizije Živinice

4.maj – Dan osnivanja Radio-televizije Živinice

233
0
Podijeli

Na današnji dan počela je priča koja traje 31. godinu.

Naime, 04.maja 1992. godine osnovan je javni medijski servis naše lokalne zajednice.

Na taj dan počeo je sa radom Radio Živinice , a nakon nešto više od mjesec dana, tačnije 09.juna emitovana je i prva TV emisija.

Odlukom Kriznog štaba općine Živinice formiran je javni medijski servis općine Živinice , Radio – Televizija Živinice.

Sve do 2001.godine građani ove lokalne zajednice imali su priliku slušati  u svakom trenutku i na svakome mjestu sve važne informacije  koje su plasirane  iz studija radija Živinice.

Sjećaju se, zasigurno, dobro tih dana, Živiničani i Živiničanke.

Nažalost od 2001.godine signal Radio Živinica izgubio je  dozvolu za emitovanje.

09.juna 1992.godine  sa radom i emitovanjem programa počela je i Televizija Živinice.

Od tada pa sve do danas, Televizija se stavila na raspolaganje svim građanima, naše lokalne zajednice ali i šire, naročito u danima kada je naša lokalna zajednica ali i domovina bila pod opsadom, jer su uposlenici ovog medija bili na prvim linijama odbrane, kako bi Vama cijenjeni gledaoci, dali pravovremene i objektivne informacije.

Mnogi od kolega koji su u tom vrijeme radili , danas nisu među živima, stoga im se ovom prilikom zahvaljujemo i odajemo priznanje na svemu što su uradili za našu lokalnu zajednicui, hvala im što su očuvali ovu medijsku kuću i što ista nikada u ovih 31.godinu nije prestala se emitovanjem programa.

Svakako zahvale pripadaju i kolegama koje i danas daju svoj doprinos u radu TV Živinice.

Napominjemo da od 1996-2000.godine  TV Živinice radila je kao JP, danas egzistira kao JU čiji je osnivač gradsko vijeće Živinice.

Svojevrsni smo hroničari historije živiničkog podneblja u proteklih tri decenije ali i aktivni učesnici u mnogim sudbonosnim trenucima za naš grad kao što su rat, poplave, suše, humanitarne krize i dr.

TV Živinice je radila i dalje će raditi na afirmaciji svih pozitivnih vrijednosti i promociji grada Živinice i svih njenih građana.

Naša medijska kuća danas ima 18 uposlenih, koji i nakon 31 godina koji nastoje  da Vam svakodnevno kroz naš program donesu objektivne i pravoremene informacije iz svih dijelova našeg grada, ali i šire, jer već godinama naš signal proširen je na prostor cijele BiH, Brčko distrikta preko kablovskih operatera.

TV Živinice prati rad  gradske administracije, tačnije aktivnosti gradonačelnika, GV, gradskih službi, udruženja, sportskih kolektiva, obrazovnih ustanova, poljoprivrednih  udruženja, kulturnih društava, i svih drugih građana.

Novinarske ekipe TV Živinice , uvijek su  na licu mjesta i bilježe važne događaje za sve naše građane.

Da odgovorno  i profesionalno obavljamo  svoj posao svih ovih godina, govore i brojne zahvalnice, priznanja i plakete koje smo dobijali i dobijam  od institucija, NVO, privrednih i političkih subjekata, udruženja, foruma.

Uz tehničku opremljenost i proces digitalizacije , kao i Vaše ukazano povjerenje cijenjeni gledaoci , nadamo se da ćemo 04.maj  i 09.juna rođendan Televizije Živinice u narednim godinam dočekivati  u boljim uslovima za rad,  te  pružanju kavlitenijeg i boljeg programa našim gledaocima.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje