Početna aktuelnosti U Živinicama igrana predstava ˝Državni lopov˝

U Živinicama igrana predstava ˝Državni lopov˝

142
0
Podijeli

Komedija “Državni lopov” Studio Teatra iz Zenice slavi 18. rođendan i tim povodom su krenuli turneju po Bosni i Hercegovini te imaju plan  u 18 različitih gradova izvesti 18 predstava.

Tako su u petak,  predstavu igrali pred živiničkom publikom, na Velikoj sceni BKC.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov a uz to ljubavna varalica, a drugi “državni lopov” i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi. Naime, on je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Dva zatvorenika  i čuvar Jozo, na vrlo komičan način  u predstavi ˝Državni lopov˝ pokazuju nam sliku društva u kojem živimo.

Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici.

Da su uspjeli u tome i u Živinicama, dokaz su gromoglasni aplauzi živiničke publike .

Radi se o predstavi koja je svoje premijerno izvođenje imala 2005. godine i od tada do danas je izvedena više od 400 puta na scenama širom Evrope.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Dobrih predstava  ali i drugih sadržaja neće nedostajati ni u narednom periodu, jer uposlenici BKC Živinice , vrijedno rade na pripremi Dječijeg festivala i teatarskoj reviji ˝Četvrtkom u pozorište˝ , kazala nam je glumica BKC Živinice Lejla Redžić.

Najavljeni projekti  zasigurno obećavaju dobre umjetničke sadržaje u jesenjim danima u Živinicama.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje