Početna aktuelnosti 69.godišnjica postojanja “Mrene”

69.godišnjica postojanja “Mrene”

268
0
Podijeli

Danas je na jezeru Modrac u Kiseljaku-na ribolovnoj stazi Udruženja građana sportskih ribolovaca “Mrena” Živinice obilježena 69.godišnjica egzistiranja pomenutog ribolovnog društva.

Na lijepo uređenoj stazi, odlično uklopljenoj u divan pririodni ambijent crnogorične šume i otvorenog horizonta prema živiničkoj strani jezera Modrac,skupio se veliki broj istinskih sportskih ribolovaca i mnogih gostiju iz drugih udruženja koja imaju dobru i korektnu saradnju sa živiničkim udruženjem ribolovaca.

Dok su ribolovci uživali u pogledu na jezero i iščekivanju prvog ulova,malo dalje se već krčkala riblja čorba i pripremao formalni dio obilježavanja godišnjice Društva.

Samoj manifestaciji prisustvovao je i i gradonačelnika grada Živinice doktor Samir Kamenjaković koji je izrazio riječi pohvale za društveni angažman ,možda i najstarijeg udruženju na teritoriji našeg grada.

Predsjednik Udruženja Midhat Ferhatbegović prisutne je upoznao sa radom udruženja u prethodnom periodu i aktuelnom trenutku.

Osim toga,zvanice i članovi upoznati su sa rukovodstvom udruženja “Mrena” Živinice te volonterima koji daju svoj doprinos efikasnom radu živiničkih sportskih ribolovaca kao i sa radom ribočuvarske službe koja djeluje na sprječavanju krivolova na području koje je pod kontrolom Udružena građana sportskih ribolovaca “Mrena” Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje