INFO BLOK 10.08.2016

O nama

Print PDF

Televizija Živinice egzistira od 4 maja 1992. godine kao jedna od prvih formiranih TV stanica u nezavisnoj državi Bosni i Hercegovini. Nastaje Odlukom Ratnog predsjedništva općine Živinice i prva emisija emitovana je 9 juna iste godine.

U toku agresije na Bosnu i Hercegovinu, TV Živinice su bile jedini izvor informacija i nisu niti jednog trenutka koristili ratno-huškašku retoriku i propagandu nego su objektivno, fer i korektno izvještavali o događajima koji su se dešavali u tom razdoblju.

Entuziasti i pioniri pravljenja TV programa u Živinicama između ostalih su bili Suad Avdagić i Mato Đaković. Veoma važno je istaći da su TV Živinice bile nukleus stvaranja današnje RTV TK koja se tada zvala Okružna televizija, gdje je Suad Avdagić bio dugogodišnji glavni i odgovorni urednik. Mato Đaković je bio urednik urednik TV Živinice, kasnije direktor Televizije Tuzla a sada jedan od najpoznatijih TV voditelja u Bosni i Hercegovini i šire.

Od 1996 godine Televizija Živinice radila je kao Javno preduzeće, da bi 2000 godine bila registrirana kao Javna ustanova čiji je osnivač općina Živinice.

Osnovni zadatak Televizije Živinice je da bude javno glasilo općine Živinice čiji je zadatak da pravovremeno, istinito i objektivno informiše građane o svim bitnijim dešavanjima, kako na području općine Živinice, tako i šire jer se TV Živinice mogu vidjeti i u susjednim općinama Banovići, Kalesija, Lukavac, Tuzla i Srebrenik, kao i u okviru kablovskih operatera.

Kao istinski dokaz dugogodišnjeg dobro obavljenog posla, Televizija Živinice je od Regulatorne agencije za komunikacije BiH dobila dozvolu za televizijsko emitovanje na period od 1. Jan 2012 godine do 31. Dec 2021 godine.

Ko je online?

We have 10 guests online

Vrijeme

No data available
Živinice
--- °C
Weather details

KONTAKTIRAJTE NAS

Možete nas kontaktirati na sledeći način:

* Adresa: BKC BB, 75270 Živinice

* Telefoni:

Marketing služba, redakcija: 035 / 775-479

Direktor, gl. i odg. urednik, fin. i rač.: 035 / 772-621

* Email: direktor@rtvzivinice.tv

* Website: www.rtvzivinice.tv