Početna aktuelnosti Aktivnosti Ck grada Živinice u 2021.godini

Aktivnosti Ck grada Živinice u 2021.godini

328
0
Podijeli

Članovi Crvenog križa grada Živinice tokom 2021.godine sproveli su sve planom predviđene aktivnosti, ali i dodatna angažovanja vezana za pandemiju koronavirusa.

Organizirane su akcije dobrovoljnog darivanja krvi, podijeljeni paketi socijalno-ugroženim u vrijednosti od preko 45 hiljada KM, izvršeno obezbjeđivanje brojnih događaja od zančaja za lokalnu zajednicu.

Ova organizacija sa svojim članovima i u 2021.godini je pokazala da je potpuno spremna da odgovori svim zadatcima i izazovima.

Organizirano je 18 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, 13 redovnih i pet vanrednih.

Od 2018.godine pri CK grada Živinice djeluje projekat „Pomoć i njega u kući“, putem koje je pomoć pružena za 80 korisnika, odrađeno je 4932 sata njege i pomoći u kući.

Članovi CK daju doprinos i prilikom imunizacije stanovništva, tako je bilo i u prošloj godini.

Ni jedan Marš mira ne može proći bez učešća volontera Ck, u prošlogodišnjem je učestvovalo 20 volontera.

Uspješno je završen Kamp mladih Ck na kojem je učešće uzelo 15 organizacija iz BiH i jedna organizacija iz Srbije.

Gdje su odrađene dvije radionice: prva pomoć i zdrav život, kaže Nermin Aljić sekretar Ck grada Živinice, te dodaje da su obilježeni i svi značajni datumi za ovu organizaciju.

Provedena su predavanja na temu prve pomoći osnovnim školama i realizirani projekti sa drugim organizacijama.

Volonteri Ck rade i medicinska obezbjeđivanja sportskih događaja, obezbjeđivali su slet planinara u augustu i nedavno održane Regionalne susrete planinara PD Drenik, uzeli su učešće i u nekoliko vježbi.

Prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj godini održat će se u februaru a skupština Ck planirana je za kraj marta.

Iz CK grada Živinice kažu da će i ove godine sprovesti sve planirane aktivnosti i biti na usluzi onima kojima je pomoć potrebna.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje