Početna aktuelnosti Aktivnosti JP “Horizontala” Živinice

Aktivnosti JP “Horizontala” Živinice

1437
0
Podijeli

JP “Horizontala” Živinice na vrijeme je izvršila sve pripreme kotlovnica i toplovodne mreže za ovu sezonu, kako bi na vrijeme otklonili kvarove i korisnike snabdjeli toplotnom energijom.
Sezona je počela 15.oktobra i trajat će do 15.aprila.
Toplotnom energijom preko JP Horizontala snabdijeva se 2 200m2 poslovnog i 7 000m2 stambenog prostora.
Ono što je problem svake godine jeste da postoji određeni broj korisnika koji ne izmiruju svoje obaveze kaže v.d. direktora Ćazim Tulumović.
Kada je u pitanju sedmična pijaca u Ciljugama iz Horizontale kažu da je rad na istoj obustavljen dok se ne prikupi potrebna dokumentacija. Federalna inspekcija je zapečatila pijacu zbog nepostojanja građevinske dokumentacije. Nadležno preduzeće je poduzelo sve mjere da se i ovaj problem riješi kako bi se pristupilo i uređenju sedmične pijace Ciljuge.
Odlukom gradskog vijeća Horizontali je povjereno na upravljanje, korištenje i organizaciju rada javnih parking prostora.
Odlukom o uslovima korištenja javnih parking prostora su propisani uslovi, način i visina naknade za korištenje.
Pored izdavanja prekršajnih naloga odlukom je definisano sa se može vršiti blokada vozila, ako procjene da ovaj način naplate ne bude funkcionisao , pristupit će se kombinovanju i blokade vozila i izdavanjem prekršajnih naloga kazao je v.d. direktora Ćazim Tulumović.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje