Početna aktuelnosti Aktuelnosti iz Mješovite srednje škole Živinice

Aktuelnosti iz Mješovite srednje škole Živinice

167
0
Podijeli

Oko 1200 učenika Mješovite srednje škole Živinice na zimskom  raspustu je do kraja januara.

Međutim,menadžment i uposlenici ove uzorne obrazovne ustanove pauzu u nastavi koriste za sprovođenje niza aktivnosti koje će doprinijeti još kvalitetnijem nastavnom procesu u drugom dijelu školske godine.

U kratkom obilasku Mješovite srednje škole Živinice,u društvu sa direktorom Ramizom Glavićem,mogli smo se uvjeriti da se u isto vrijeme sprovode aktivnosti na više kolosijeka…stručno usavršavanje nastavnog kadra,renoviranje fiskulturne sale,sumiranje rezultata prvog polugodišta,upis novih polaznika i dr.

Osim spomenutih aktivnosti,u Mješovitoj srednjoj školi u toku je i popunjavanje potrebnog nastavnog kadra po raspisanom konkursu.

Mješovita srednja škola Živinice je mjesto u kojem znanje stiče zaista veliki broj učenika, u skladu s tim,angažiran je i značajan broj profesora koji prenose znanja iz široke lepeze profesionalnih orijentacija.

Ugled i popularnost koji  ima Srednja mješovita škola Živinice u našem kantonu i šire,naročito zadnjih nekoliko godina, nije plod slučajnosti i improvizacije,već vizionarskog pogleda menadžmenta i uprave na budućnost ove obrazovne institucije,planskog pristupa u osmišljavanju različitih projekata i izuzetno stručnog i kompetentnog nastavnog kadra koji koristi sve pozitivne metode i pedagoške spoznaje u nastavi.

Zato,ne iznenađuje što iz ove škole izlaze kadrovi koji su sposobni odgovoriti svim zadacima i izazovima koje zadaje život i aktuelni privredni i ekonomski milje u našoj zemlji ali i u drugim sredinama.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje