Početna aktuelnosti Akva Invest Živinice: Kontejneri za selektivno odvajanje otpada postavljeni na više lokacija...

Akva Invest Živinice: Kontejneri za selektivno odvajanje otpada postavljeni na više lokacija u gradu

241
0
Podijeli

Kako se voli i čuva okoliš i vlastiti grad može se vidjeti po čistoći gradskih ulica i parkova.

Uz zaposlene u  komunalnom preduzeću  i privatnim frimama koje su zadužene za odvoz komunalnog otpada nužno je da i svi građani daju svoj doprinos u tome.

Da se baš nismo mogli  pohvaliti visokom sviješću i građanskom odgovornosti pokazuje i primjer sa živiničkih ulica  koje je naša kamera zabilježila prošle godine, kada se komunalni otpad nalazio izvan kontejnera .

Međutim,  prošle godine u junu mjesecu ugledna živinička firma Akva Invest Živinice preuzela je odvoz komunalnog otpada koji je bio ranije u obavezi Javnog komunalnog preduzeća Komunalno Živinice koji je trenutno u stečaju.

Još tada je Direktorica kompanije Akva Invest Živinice Fahira Hasić kazala da je firma koju ona vodi već poduzela sve potrebne radnje na stvaranju uslova da građani redovno i neometano odlažu smeće na predviđena mjesta i u adekvatne posude, te da Akva Invest zadovoljava sve tehničke uslove ne samo da ispuni obaveze koje su joj povjerene , već i više od toga.

I naravno, danas , skoro pa godinu dana kasnije Akva Invest je pokazao  da se radi o zaista ozbiljnoj i odgovornoj kompaniji.

Najbolje to znaju građani kojima imaju potpisan ugovor sa ovom firmom , jer su sasvim sigurno dobili kvalitetnu i što je najvažnije redovnu uslugu odvoza komunalnog otpada.

Cilj firme Akva Invest  je zbrinjavanje otpada na mjestu nastanka.

Privredni subjekti koji su korisnici usluga ove firme  su odavno uvidjeli značaj odvajanja otpada i to već duže vrijeme rade.

Tako su odlučili da istu uslugu ponude i građanima, i  nedavno  su na šest lokacija u gradu postavili tzv, <zelene otoke> sa jasno naznačenim kontejnerima za odlaganje PAPIRA, STAKLA I ORGANSKOG OTPADA.

Sa ovom uslugom firma Akva Invest pomogla je  da se dodatno podigne svijest o zaštiti okoliša, a u planu ove firme postoje i aktivnosti koje se u buduće planiraju uraditi. Neke od njih su: izgradnja dodatnih zelenih otoka, nabavka i distribucija dodatnih kontejnera i kanti za domaćinstva za odvojeni otpad.

Ovim putem pozivamo naše sugrađane da korisno  odlažu otpad (staklo, plastika i organski otpad) u kontejnere predviđene za to i tako smanje količinu komunalnog otpada.

Učinimo svi zajedno da nam grad bude lješi i uredniji. Probudimo svijest i odgovornost prema sebi i okoline a sa   uslugama koje pruža  firme AKVA Invest sigurno to možemo postići.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje