Početna aktuelnosti Aleja dječije igre i koncert na Bulevaru privukli najmlađe stanovnike Grada Živinice

Aleja dječije igre i koncert na Bulevaru privukli najmlađe stanovnike Grada Živinice

279
0
Podijeli

U nedavno uređenom gradskom parku “Konjuh” iscrtan je kutak za najmlađe građane Grada Živinica. Cilj je da se kutak za najmlađe kroz igre edukativnog karaktera uredi kao svojevrsna igraonica za djecu na otvorenom.

U ovom dijelu najmlađi članovi našeg Grada moći će da voze bickla, role ili da trče ukoliko oni tako žele, a bez brige roditelja da su njihova djeca u opasnosti od automobila ili drugih vozila.

S obzirom na to da nesavjesni građani parkiranjem automobila na toj površini nisu ispoštovali tu namjenu, gradonačelnik Samir Kamenjaković je došao na ideju da se iscrtavanjem školica i igrica dodatno ukaže na svrhu tog dijela parka. Na tom dijelu postavljen je znaka o zabranjenom parkiranju i poduzete druge mjere kako bi prostor za najmlađe bio iskorišten na pravi način, a to je igrom i zabavom djece.

U realizaciji ideje učešće su rado uzeli zaposlenici BKC-a Živinice i volonteri Udruženja “Mladih”, koji su svojim radom na ovom projektu željeli da u našem gradu za najmlađe urede zanimljivo i šaroliko mjesto za igru, sa fokusom na edukaciju.

Nakon što su svi radovi završeni Aleja dječije igre sinoć je svečano puštena na upotrebu najmlađima.

Aleja je otvorena u 18 sati u Gradskom park, uz klovnove i mnogo dobre muzike za djecu.

Nakon što su obišli Aleju igrali se sa najmlađima prisutni su se zaputili na koncert  Latifa Močevića i Mravka Travka, na Gradskom bulevaru.

Pun Gradski bulevar najmlađih stanovnika Grada i njihovih roditelja govori koliko ovakvi događaji odvajaju djecu od kompjutera i tv ekrana, što i jeste bio cilj, druženje djece i uživanje u dječijim radostima. Organizator koncerta bio je BKC Živinice a generalni sponzor gradonačelnik Grada Živinice.

Edukativne dječije pjesme uz Latifa su izvodila djeca glumci, a raspjevana i razigrana najmlađa publika uživala je u ovom sjajnom muzičko-scenskom performansu.

Hit pjesme “Vjeverica”, “Mravko Travko”, “Hvala mama”, kao i mnoge druge mališani su pjevali uglas te kroz lijepo druženje učili o vrijednostima koje su potrebne svakom čovjeku.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje