Početna aktuelnosti Asfaltirana dionica puta u ulici Živinički sokolovi B

Asfaltirana dionica puta u ulici Živinički sokolovi B

289
0
Podijeli

Asfaltnim slojem presvučena je dionica puta u  dužini od 410 metara u mjesnoj zajednici Oskova ulica Živininički sokolovi B.

Izvođač radova je živinička firma Holeks a projekat je završen saradnjom grada Živinice i mještana spomenute ulice.

Za oko 30 domaćinstava riješen je problem saobraćajne komunikacije, s obzirom da je spomenuta dionica prilično devastirana prije tri mjeseca kada je u ovom dijelu prigradskog naselja završen projekat kanaizacione mreže i uključivanje domaćinsrtva na kolektor.

Kanalizaciona mreža finansirana je iz sredstava budžeta u iznosu od 50 hiljada KM.

Za asfaltiranje ulice Žvinički sokolovi mještani su izdvojili dio sredstava dok je ostalo finansirano iz budžeta. vrijednost projekta je oko 28 hiljada KM.

Ulicom Živinički sokolovi B svakodnevno saobraća veliki broj građana koji žive u okolnim naseljima, te može služiti kao alternativni pravac za Gornje Živinice i Barice.

Prilikom realizacije projekta asfaltiranja, pored Grada živini, GV i mještana podršku je pružila i  MZ Oskova kažu iz građevinskog odbora.

Zahvaljujući angažmanu članova građevinskog odbora naročito Šefika Imamovića i  Ismeta Ibiševića uspješno je završen još jedan važan projekat za mještane ulice Živinički sokolovi. Njihova inicijativa i zalaganje dobila je zeleno svjetlo od nadležnih u našoj lokalnoj zajednici što je za rezultat imalo izvođenje finalnih radova.

U narednom periodu plan mještana je da se proširi asfaltni put i poboljša kvalitet vodosnabdjevanja domaćinstava.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje