Početna Uncategorized Asocijacija žena GO SDA Živinice obilježila Dan žena

Asocijacija žena GO SDA Živinice obilježila Dan žena

147
0
Podijeli

Međunarodni dan žena koji se obilježava 8. marta svake godine predstavlja dan borbe za ekonomsku, političku i društvenu ravnopravnost žena.

Povodom ovog praznika sinoć je  Asocijacija žena  SDA Živinice  upriličila  druženje za članice ove Asocijacije.

Predsjednica  Asocijacije žena GO Žiivnice Lejla Mukinović  tokom ovog druženja  uputila je prigodnu osmomartovsku  čestitku ,  sa željom da budućnost koja predstoji bude ispunjena zdravljem, te društvenim,ekonomskim i političkim uspjesima žena.

Čestitke i želje u povodu Dana Žena uputio je i potpredsjednik GO SDA Živinice Najil Jusić.

Žene su vodile historijsku borbu da bi uživale jednaka prava kao muškarci. Dobile su pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima, istakle su članice Asocijacije žena SDA Živinice te poručile da će i dalje biti istrajne na putu ostvarivanja i drugih prava.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Čestitke i želje u povodu Dana Žena uputio je i potpredsjednik GO SDA Živinice , te je govorio i o aktivnostima

 

 

Žene su vodile historijsku borbu da bi uživale jednaka prava kao muškarci. Dobile su pravo glasa, pravo na obrazovanje, pravo na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima, istakle su članice Asocijacije žena SDA Živinice te poručile da će i dalje biti istrajne na putu ostvarivanja ženskih prava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje