Početna aktuelnosti Bivši učenici Gimnazije Petar Kočić obilježili 50 godina amture

Bivši učenici Gimnazije Petar Kočić obilježili 50 godina amture

469
0
Podijeli

Ova grupa učenika bila je druga generacija nekadašnje Živiničke gimnazije Petar Kočić, koji su  se te 1969 godine razdvojili i krenuli životnim putevima, neko na studije a drugi poslom.

Kako smo imali priliku saznati, bila je ovo veoma uspješna  generacija učenika, mnogi od njih  su završili studije , te postali pravnici, profesori , inžinjeri.

Neki  od njih više ne žive u našem gradu, ali želja da se ponovno okupe u školi i obilježe 50 godina mature je bila jača od svega.

Okupili su se u sadašnjoj JU Gimnazija Živinice gdje je izvršena prozivka od strane bivšeg  profesora tjelesnog odgoja Ismeta Zupčevića , obzirom da je razredni starješina ove grupe učenika Muhamed Delića preminuo. Na samom početku prof.Zupčević zamoli je svoje bivše učenike da ustanu i odaju počast  preminulim kolegama i profesorima, nakon čega su posjetili  i mezar rahmetli prof.Delića, čime su pokazali svoju plemenitost i gest prema svom bivšem razrednom starješini.

Glavni organizator okupljanja učenika Gimnazije  bio je Marko Andrić, koji je oduševljen odzivom svojih nekadašnjih drugova.

Nakon prozivke u školi, druženje  je nastavljeno u hotelu President. Obilježavanju 50 godina matura učenika Gimnazije Petar Kočić prisustvovao je i načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković kao i direktor JU Gimnazije Živinice Sanel Mumić.

Ovom prilikom bivši učenici dogovorili su da se ponovno sastanu i  naredne godine .

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje