Početna aktuelnosti BKC Živinice,Veče sa Stefanom Simićem, utorak,15.2.2022.

BKC Živinice,Veče sa Stefanom Simićem, utorak,15.2.2022.

328
0
Podijeli

Književni susret pod nazivom “Veče sa Stefanom Simićem“ bit će upriličen u Velikoj sali BKC-a Živinice 15. februara od 18:00 sati u okviru kojeg će autor predstaviti svoje umjetničko stvaralaštvo, kao i promociju knjige “Povratak čoveku“.

Stefanove večeri poezije su više nalik na monodrame, teatru ispovijesti, kabareu, gdje na razne načine pokušava da komunicira sa publikom, da se otvori ljudima, prenese neku poruku. On svoje stvaralaštvo prenosi u praksi gdje je cijelo biće unešeno, glas, tijelo, pojava, mimika… Njegovi nastupi se zovu “Teatar iskrenosti“, uz sasvim malo poezije a sve ostalo je pokušaj da dublje izrazi sebe i kroz svoju iskrenost pokrene ljude.

Stefan Simić rođen je 1989.godine u Paraćinu. Studirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Svoju prvu knjigu “Pustite nas“ objavio je 2012.godine, a drugu “Odjeci ljudskog“ 2013.godine dok treću “Generacijama koje rastu bez poezije“, 2016.godine, “Rekoh… i olakšah dušu“ 2019.godine a “Povratak čovjeku“ 2020.godine.

Svoju poeziju i prozu Stefan već godinama objavljuje na internetu. Piše, nastupa, snima emisije, bori se i vjeruje u jedan novi svijet, svijet sa ljudskim likom. Trenutno radi na romanima i putuje sa svojim “Teatrom iskrenosti“, životnim teatrom, gdje prenosi sve ono na čemu je radio godinama u duhu čovjeka, u duhu ljudskosti. Ima status slobodnog umjetnika.

Ulaz za sve posjetioce je slobodan uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera.

 

S.A./ BKC Živinice/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje