Početna aktuelnosti Centar “Vrati mi osmijeh”: Upješan rad u 2020.godini

Centar “Vrati mi osmijeh”: Upješan rad u 2020.godini

279
0
Podijeli

Za mnoge ustanove 2020.godina bila je godina izazova u kojoj su teško prebrodili probleme na koje su nailazili.
Kada su mislili da će biti prepušteni samim sebi jer sredstva koja dobijaju iz gradskog budžeta nisu dostatna za sve troškove tokom godine u Centru “Vrati mi osmijeh” kažu da su zahvaljujući humanim ljudima iz Živinica i dijaspore godinu koja je iza nas završili bez neplaćenog i jednog računa.
U posljednje vrijeme ljudi okupljeni oko fb stranice „Živinički hunjer“ a koji za javnost žele ostati anonimni svijetla su tačka u životima djece i roditelja Centra.


Stranica funkcioniše na humanom principu, odnosno kroz šale i dosjetke administratori stranice uveseljavaju ljude a ujedno svako ko želi da se reklamira ovim putem dužan je uplatiti sredstva na račun Centra „Vrai mi osmijeh“.
Za vrlo kratko vrijeme FB stranica „Živinički Hunjer“ dobila je 17hiljada pratilaca, koji se rado odazivaju na humanitarne akcije, okupili su mlade ljude koji su spremni uključiti se u svaki vid pomoći. Zahvaljujući okupljanju na ovoj stranici organizirana je i kafa u Caffe baru Avenija gdje je za jedan dan za korisnike centra prikupljeno 500 KM.


Internet komunikacija u ovom slučaju pokazala se kao sredstvo koje itekako može biti od koristi onima koji su u stanju potrebe, dovoljno je samo animirati ljude i svojim primjerom pokazati da naše malo drugima znači puno.
Prošlu godinu Centar je zbog pandemije radio manjim kapacitetom, ali su ipak uspjeli sprovesti planirane aktivnosti.
I u ovoj godini provodit će se grupne i individualne radionice sa korisnicima, a Centar je prošao i na jednom od projekata federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku koji će ralizovati tokom 2021.godine.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje