Početna aktuelnosti Centar “Vrati mi osmijeh” Živinice može opstati samo uz pomoć donatora!

Centar “Vrati mi osmijeh” Živinice može opstati samo uz pomoć donatora!

258
0
Podijeli

Od humanitarne organizacije iz Katra  Centar “Vrati mi osmijeh” Živinice dobio je na trajno korištenje objekat u blizini Križaljke , koji je do početka školske godine prilagođen potrebama štićenika centra.

Bolji uslovi rada su itekako vidljivi na terenu kada je u pitanju sam objekat, međutim, Centar se sada suočava sa drugim problemima, kao što je nedostatak osoba koje mogu raditi sa djecom.

Od 2008.godine otkako je počeo sa radom roditelji i djeca boravili su u prostorijama koje su bile neuslovne za rad,ali i ta vrsta druženja pomogla je djeci da se socijalizuju i uključe u brojne radionice, te da s nestrpljenjem čekaju svaki utorak i četvrtak.

Danas su ti uslovi podignuti na još veći nivo, no, ostaje onaj vječiti problem finansija koji ograničava konkretan rad sa djecom, koja trebaju različite vrste terapijskih tretmana.

Centar sa trenutnim primanjima teško opstaje ukoliko se u rad ne uključe humani ljudi.

Iz Centra pozivaju sve one koji mogu i hoće pomoći da to mogu učiniti putem uplate na račun br.: 338 640 222 721 45 21 Unicredit Bank ili lično u prostorijama centra na križaljci ( bivši Restoran „Sunce“).

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje