Početna aktuelnosti Centralna manifestacija obilježavanja godišnjice mobilizacije Mup-a RBiH u Živinicama

Centralna manifestacija obilježavanja godišnjice mobilizacije Mup-a RBiH u Živinicama

343
0
Podijeli

Nakon 2020. godine u kojoj su zbog pandemije koronavirusa tek simbolično uspjeli obilježiti 29. godišnjicu od formiranja ratnog sastava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine, savez udruženja policije FBiH 91-95, odlučio je da na prigodan način obilježi 30. godišnjicu. Prvobitni stav bio je da za domaćina manifestacije apliciraju općinske ili gradske organizacije koje misle da mogu ponijeti nivo odgovornosti sa područja Tuzlanskog kantona, ali da u rezervi bude neka od organizacija sa područja Kantona Sarajevo. Nakon niza sastanaka odlučeno je da gradu Živinice pripadne čast organizacije ovog važnog datuma iz više razloga.

Sa jubilejom od 30 godina od mobilizacije sastava Mupa Republike Bosne i Hercegovine predstavnici udruženja “Živinička policija 91-95” zajedno sa ostalim organizacijama koje se nalaze u Savezu udruženja policije Federacije Bosne i Hercegovine 91-95 prisjetit će se šehida, poginulih boraca Ministarstva unutrašnjim poslova, te svih onih koji su nažalost napustili ovaj svijet, a dali su nemjerljiv doprinos u odbrani naše domovine. Savez udruženja policije FBiH želi na dostojanstven način obilježiti 19. septembar.

Svoj doprinos u Organizaciji manifestacije obilježavanja godišnjice dat će i Gradska uprava grada Živinice na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem od koga su predstavnici udruženja „Živinička policija 91-95“ tražili da angažuje sve neophodne resurse kako bi se Živinice na adekvatan način odužile onima koji su dali čast našem gradu da bude domaćin ove značajne manifestacije.

17. septembra u naš grad očekuje se dolazak velikog broja zvaničnika sa različitih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini. Defileu koji će biti organizovan prisustvovat će pripadnici MUP-a većeg broja gradova u BiH. Veći dio programa za 17. septembar već je organizovan te je ostao rad na detaljima.

30. godišnjica od mobilizacije cjelokupnog ratnog sastava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine bit će 19. septembra, ali taj dan je nedjelja, zbog čega su se  organizatori manifestacije obilježavanja godišnjice odlučili da se manifestacija održi u petak 17. septembra. Upravo tog dana mlade generacije našeg grada moći će uvidjeti dio začaja kojeg imaju  pripadnici policije koji su dali doprinos da se u prvim danima rata BiH odbrani od agresora.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje