Početna aktuelnosti Četiri pehara i 30 medalja za plesni studio “Dinna” na takmičenju u...

Četiri pehara i 30 medalja za plesni studio “Dinna” na takmičenju u Sarajevu

91
0
Podijeli

Ples je ritmično pokretanje tijela prema ritmu muzike pojedinačno, u parovima ili u skupinama. U svojim počecima, ples je bio motorička reakcija na određene emocije, na pojačano veselje, strah, žalost, ljubav ili mržnju. Motoričke reakcije na ta uzbuđenja bili su živahni, iracionalni, ali vrlo izraženi pokreti u nizu, koji su uzastopnim ponavljanjem poprimili određeni ritmički obrazac i pretvorili se u ples. Sve navedeno ples je u teoriji dok je u praksi u plesnom studiu „Dinna“ ples poziv na druženje iz kojeg se rađaju talenti koji ostvaruju uspjehe.

I dok stariji članovi naših porodica vjeruju samo u tradicionalne plesove popularno nazvanih kolo ili lagano pomjeranje ruku uz milozvučne note sevdaha u plesnom studiu „Dinna“ kreira se niz drugih koreografija koji odgovaraju današnjem načinu života brzo i energično.

Upravo na brojnim koreografijama u proteklom periodu radili su članice i članovi ovog živiničkog plesnog studia. Nagradu za vježbanje, rad i neodustajanje ove godine morali su čekati nešto duže jer su brojna takmičenja zbog pandemije koronavirusa i higijensko-epidemioločkih mjera odložena, prolongirana ili odgođena.

U vikednu iz nas održano je državno takmičenje u Sarajevu. Prilika koju nisu propustili polaznici plesnog studia „Dinna“ da još jednom pokažu da su najbolji u Bosni i Hercegovini.

Ni mladi članovi plesnog studia u našem gradu nisu krili zadovoljstvo prije svega učešćem na jednom takmičenju za kojeg su se spremali mjesecima unazad, a tek onda i vlastitim uspjehom u Sarajevu.

Iako medalje sa posljednjeg takmičenja govore da je iza ovog plesnog studia uspješno takmičenja članice i članovi sada nastavljaju sa još predanijim radom, a s ciljem konstantnog napredovanja i spremnog dočekivanja narednih takmičenja.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje