Početna Zivinice danas Članice sekcije Zlatna dob posjetile JU Dječije obdanište Živinice

Članice sekcije Zlatna dob posjetile JU Dječije obdanište Živinice

803
0
Podijeli

U okviru svojih aktivnosti, članice Sekcije Zlatna dob danas su provele dan sa mališanima iz JU Dječije obdanište.

Direktorica ove Ustanove zajedno sa uposlenicima i dječicom , domaćinsku su dočekali goste , gdje su uz prigodnu zakusku , kafu i kolače porazgovarali sa članicama sekcije ,upoznali ih sa radom i aktivnostima koje trenutno imaju.

Obzirom da su u sekciji sve članice  koje iza sebe imaju  veliko radno  iskustvo  sa aktivnostima  u društveno-političkim organizacijama i raznim udruženjima tokom niza godina, tako da im  druženje u Zlatnoj dobi dođe kao odmor u penzionerskim danima , gdje opuštene djeluju , druže  se i usput se uključuju i u humanitarni rad, spram mogućnosti.

Tako da im je dolazak  i u  JU Dječije obdanište svakako mnogo značio.

Direktorica Andelić je u razgovoru sa članicama , kazala da su trenutno  svu snagu usmjerili na pripremu završne Dječiju manifestaciju, koja će biti upriličena krajem mjeseca maja, na kojoj mališani ove Ustanove  salu BKC ispune do posljednjeg mjesta  a posjetititelje  oduseve svojim  izvedbama.

˝Vjerujemo , da će tako biti i ove godine˝, kazala je  direktorica JU Dječije obdanište Živinice Sabina Andelić .

Dodala je da su   počašćeni današnjom posjetom članica sekcije Zlatna dob, te im se ovom prilikom zahvalila na donacija, a radi se o voću koje su članice Zlatne dobi donijele za mališane ove Ustanove.

Pripremila: Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje