Početna aktuelnosti Članice “SKOSI Živinice” prvakinje Bosne i Hercegovine

Članice “SKOSI Živinice” prvakinje Bosne i Hercegovine

405
0
Podijeli

Proteklog vikenda u Zenici održano je državno prvenstvo u streljaštvu za osobe sa invaliditetom u organizaciji Streljačkog saveza osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine. Svojim nastupom Živiničane obradovale su članice Streljačkog sportskog kluba osoba sa invaliditetom Živinice koje su postale prvakinje Bosne i Hercegovine. Titula koja će biti dodatni motiv za ovaj klub pred takmičenja koja će se tek naći ispred njih.

Pored titule najboljih u ekipnom plasmanu predstavnice našeg grada u izrazito jakoj konkurenciju osvojile su još tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

Članicu streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Živinice i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Almu Hodžić sada očekuje nastup na Međunarodnom takmičenju u Novom Sadu gdje će pokušati iskoristiti ranije iskustvo na sličnim takmičenjima te u naš grad donijeti što bolji rezultat.

Na takmičenju državnog prvenstva Bosne i Hercegovine nastupila je i muška ekipa streljačkog kluba osoba sa invaliditetom koja je također u jakoj konkurenciji u pojedinačnoj kategoriji ostvarila zapažene rezultate. Streljački klub osoba sa invaliditetom iz godine u godinu napreduje kada su u pitanju rezultati ali i oprema koju posjeduju. Nakon niza godina rada sa neadekvatnom opremom, grad Živinice je ovom živiničkom sportskom kolektivu donirao pušku, a upravo ta donacija odrazila se i na rezultate ovog kluba. Novina u prostorijama ovog sportskog kolektiva je i elektronska meta koja je u mnogome olakšala treninge članova Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Živinice.

 

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje