Početna aktuelnosti Članovi Narodnog pozorišta iz Kikinde posjetili Gradsku upravu Živinice

Članovi Narodnog pozorišta iz Kikinde posjetili Gradsku upravu Živinice

165
0
Podijeli

Narodno pozorište Kikinda, pozorišni komad „Kovači“ pripremali su u vrijeme izbijanja pandemije koronavirusa i suspenzije kulturnih događaja. „Kovači“ u prvi plan stavljaju dijalog, daju prostora glumcu da se u potpunosti iskaže, postiče na razmišljanje o najdubljim ljudskim emocijama. Govori o tri kovača koja su se tokom Drugog svjetskog rata zatekla u kovačnici svog nepoznatog kolege koga su ratne okolnosti odvele u tuđu kovačnicu, u tuđu kuću i kod tuđe žene. Odatle su se izrodila tri sina, ali ni jedan nije bio dijete svog oca i ni jedan nije nacionalnosti u duhu koje je odrastao. Dio tima narodnog pozorišta iz Kikinde danas je bio gost kod gradonačelnika Samira Kamenjakovića, te su razgovarali na mnogobrojne teme.

Umjetnički rukovodilac Bosansko kulturnog centra Živinice Elmir Krivalić oduševljen je rekcijama publike na predstave koje imaju priliku pogledati svako večer u sklopu festivala „Živi-fest“ ali i impresijama koje gosti Živinica nose sa sobom iz našeg grada.

Međunarodni teatarski festival „Živi-fest“ u naš grad privlači veliki broj postjetitelja. Svoju predstavu igrali su gosti iz Srbije, a u srijedu živiničkoj publici predstavit će se i pozorište iz Češke Republike. Upravo veliki broj gostiju koji će sa sobom ponijeti lijepu priču iz našeg grada jedan je od poenti živiničkog festivala.

Živi-fest trajat će do petka kada je svečano zatvaranje festivala i kada će biti dodjeljene nagrade najboljima. Festival će se zatvoriti predstavom „Bosanski špijun“.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje