Početna aktuelnosti Da li u Direkciji regionalnih cesta TK ima novca za kružni tok...

Da li u Direkciji regionalnih cesta TK ima novca za kružni tok u Živinicama na koji se čeka godinama?

434
0
Podijeli

Živiničani već duže vrijeme čekaju na realizaciju projekta kružnog toka kod Prve osnovne škole Živinice , i prema riječima v.d. direktora Direkcije regionalnih cesta TK Amira Jahića,  čekat će još,  jer nedostaje novca za ovaj projekat.

Analizirajući pregled plana radova,  Direkcija regionalnih cesta TK utvrdila je da neke projekte zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa i ne dobijanja građevinskih dozvola , neće završiti do kraja građevinske sezone. Zbog toga su, izvršili preraspodjelu  sredstava u iznosu od milion i osam stotina hiljada KM.

Projekat izgradnje kružnog toka na raskrsnici kod Prve osnovne škole po svemu sudeći nije na spisku.

O saobraćajnoj rak rani Grada Živinica, pisali smo i ranije u našem mediju.

Oni koji žive u ovom Gradu , ali i oni koji  prolaze kroz njega znaju da je prava muka saobraćati se ovim dijelom.

Problem više nije samo , u jutranjim i poslijepodnevnim satima, već je frekevencija vozila pojačana tokom cijelog dana .

Strpljenja, a ni debelih živaca  vozači više nemaju, a kako smo saznali ni u Direkcija regionalnih cesta TK  za rješenje ovog problema novca nemaju.

Iako su već u septembru prošle godine bili   riješeni imovinsko-pravni problemi sa dva privatna vlasnika i Prvom OŠ, zatim je izvršena promjena regulacionog plana te izdata građevinska dozvola od strane nadležne Gradske službe Grada Živinice, da se zaključiti da su sve pripremne aktivnosti bile riješene kako bi se krenulo u realizaciju projekta.

Međutim, v.d.  direktor Direkcije regionalnih cesta TK-a tvrdi drugačije.

˝Ja to ne bih nazvao pripremama, mi smo napravili obustavu projekta, jer prema prvobitnom planu nedostaju određena finansijska sredstva.Već sam na nekoj od sjednica istakao da je neophodno uraditi novi plan za ovaj kružni tok˝, kazao je v.d direktor Jahić.

Na pitanje koliko novca još nedostaje kako bi se krenulo sa radovima , Jahić  kratko odgovara.

˝Mislim da nam nedostaje još nekih 80 hiljada KM˝, rekao je.

Hoće li tih 80 hiljada KM  biti obezbjeđeno u što skorije vrijeme, i da li postoji mogućnost da projekat do kraja godine ugleda svjetlo dana, pitanje je na koje nam direktor Direkcije regionalnih cesta TK nije precizno odgovorio.

Dok Direkcija regionalnih cesta TK-a ne izvrši  izmjene plana kružnog toka i pronađe nedostajućih sredstava te krene u realizaciju projekta, građanima Živinica jedino preostaje, da teoretski ponavljaju tehnike vožnje u kružnom toku saobraćaja, jer koliko čekamo , možda dobijemo i neki savremeni kružni tok.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje