Početna aktuelnosti Dezen namještaj donira maske Crvenom križu

Dezen namještaj donira maske Crvenom križu

228
0
Podijeli

U jeku pandemije korona virusa i nedostatka zaštitne medicinske opreme, mali je broj onih koji su se odlučili istu da doniraju zdravstvenim ustanovama i organizacijama koje su u direktom kontaktu sa pacijentima.

Lijep primjer ovih dana pokazuje i Živinička firma Dezen namještaj, koja je odlučila da u vremenu kada je proizvodnja stala svoje kapacitete iskoriste za šivenje zaštitnih maski i donaciju istih Crvenom križu i Domu zdravlja Živinice.

Maske će šiti sve dok budu imali materijala, te time dati svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa.

Vrlo je važno na koji način će se koristiti maske koje se šiju od  pamučnog platna, iste prije upotrebe treba oprati i ispeglati, kaže nam Senad Džinić ispred firme Dezen namještaj.

U vremenima kada su uglavnom ljudi zaokupljeni sobom i obezbjeđenjem potrebnog za sebe i porodicu, lijepo je znati da ima i onih koji misle na druge.

Primjer koji pokazuje firma Dezen govori da su Živinice uvijek imale one koji su spremni pomoći u najtežim vremenima. Vjerujemo da će biti i možda već ima i drugih koji na području Grada Živinice doniraju medicinsku opremu koja je potrebna stanovništvu.

Isto tako vjerujemo da će naši građani ubuduće znati cijeniti domaće proizvode i u moru uvoznih odlučiti se da kupe domaće.

Ulaganjem u domaću proizvodnju znamo da u ovakvim kriznim situacijama od njih možemo očekivati svaku vrstu pomoći.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje