Početna Uncategorized Dječije obdanište Živinice: Kako izgleda rad sa djecom tokom korone?

Dječije obdanište Živinice: Kako izgleda rad sa djecom tokom korone?

217
0
Podijeli

Ni dolazak u Obdanište više nije kao prije.

Korona virus kao i u drugim segmentima života i u ovoj Ustanovi nametnuo je nova pravila sa kojim se radi.

Prije početka rada , napominjemo da su odgajatelji testirani na COVID -19, a prostorije Ustanove dezinficirane.

A nove mjere za sprečavanje širenje virusa donijele su još posla odgajateljicama , ali i roditeljima, pojašnjava direktorica JU Dječije obdanište Živinice Sabina Andelić.

˝Ulazak u objekat više nema trećim licima. Roditelji djecu dovode do ulaza, gdje ih preuzima dežurna odgajateljica i odvodi u grupu kojoj pripadaju. Također, obavlja se i trijaža kako djece  tako i dogajatelja˝, kazala je direktorica Andelić.

Odgajateljica Ankica Žunić, koja je svoj radni vijek posvetila radu sa djecom, ističe da rad sa mališanima uz sve preventivne mjere koje su naložene  nije lak, ali da već nakon sedam dana rada polako se svi prilagođavaju , i djeca i odgajatelji.

Trenutno se u obdanište vratilo 81 dijete .Raspoređeni su u 9 odgojnih grupa .Dva odgajatelja rade  u jednoj grupi, s tim da su raspoređni po smjenama, te da preklapanja u istim nema, saznajemo od Andelić, koja ističe , da imaju veliki broj zahtjeva od strane roditelja za povratkom djeteta  u Obdanište.

U Dječijem obdaništu se nadaju da će već od naredne sedmice Krizni štabovi dati zeleno svjetlo za popuštanje mjera odnosno povećanjem djece u grupama , do tada mole roditelje da imaju strpljenja.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Podijeli
Prethodni članak
Sljedeći članakServisne informacije za 28.05.2020.godine

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje