Početna aktuelnosti Dom Rame Omerovića u novom ruhu

Dom Rame Omerovića u novom ruhu

162
0
Podijeli

Ramo Omerović je dobro poznat lik u našem gradu. Čovjek bistrog uma, velikog iskustva ali i teških životnih priča. Sve nedaće na koje je nailazio uspio je izdržati. Od ratnih dana do teške saobraćajne nezgode. Svi događaji iza njega ostavili su mu po neku posljedicu. Iz odbrambeno-oslobodilačkog rata izašao je narušenog psihičkog zdravlja. U saobraćajnoj nezgodi u kojoj je učestvovao kao pješak pretrpio je teške tjelesne povrede poput preloma noge i oštećenja kičme. Radne dane uglavnom je proveo na terenu po susjednim zemljama radeći po čitav dan.

Sredinom mjeseca aprila naša medijska kuća bila je u posjeti Rami Omeroviću koji nam se požalio na svoj život iako za riječi nije bilo potrebe jer su kuća i prostorije u njoj otkrivale puno više. Enterijer i eksterijer njegovog tada hladnog doma nije bio dostojan čovjeku. Spavao je na stolici u predulazu zbog bolova u leđima, a danas kako kaže nesmetano noći provodi na ugodnom ležaju. Priča o Rami Omeroviću ujedinila je Živiničanke i Živiničane. Ubrzo su uplaćena novčana sredstva u lokalnu trgovinu i apoteku da Ramo više o hrani i lijekovima ne brine na šta je uglavnom trošio svoja minimalna primanja.

Nakon što je prikupljeno dovoljno sredstva prije svega zahvaljujući facebook stranici Živinički Hunjer počelo je i uređenje Raminog doma koji je danas u potpuno novom ruhu. Iako Ramo zahvaljujući dobrim ljudima dane provodi u svom prelijepom ambijentu nestrpljiv je čekajući dan da se radovi u potpunosti okončaju.

Kako nam je Ramo kazao jedina njegova briga danas je voda. Želja mu je da ima osiguran dotok vode te se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su mu olakšali život. Priča o Rami zasigurno jedna je od pozitivnijih u našem gradu jer se uključio veliki broj naših sugrađana koji su nesebičnim donacijama zaista usrećili Ramu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje