Početna aktuelnosti Dr Denijal Tulumović budući Premijer TK

Dr Denijal Tulumović budući Premijer TK

373
0
Podijeli

Doktor Denijal Tulumović Medicinski fakultet u Tuzli završio je 1985.godine i potom se zaposlio u Domu zdravlja u Srebrenici, nastavio je raditi u Domu zdravlja Banovići punih 6 godina, da bi po izbijanju rata na ovim prostorima konačno došao u Živinice, na čelo ratne bolnice.

Uporedo s radom nije zanemario stručno usavršavanje, te je specijalizirao internu medicinu 1995.godine, 5 godina kasnije je magistrirao, da bi 2004.godine doktorirao i stekao  visoko zvanje dr.med.sci.

Denijal Tulumović od 1996.godine radi na UKC Tuzla, Klinici za interne bolesti, gdje postiže zapažene rezultate.

Za uspješan rad dr.Tulumović je više puta nagrađivan, a među priznanjima je i Srebrni štit, koji mu je dodjeljen za ratne zasluge, dok je vodio ratnu bolnicu za ranjenike u Živinicama.

“Nastojim ljudima pomoći kada im je najpotrebnije, a  kada u tome postignete uspjeh i nekome produžite život nije vam potrebno veće priznanje”, kazao je dr.Tulumović prilikom dobivanja Zlatne plakete općine Živinice.

Ovaj izuzetno uspješan  doktor ostao je u sjećanju mnogih Živiničana kao izuzetan sportista, jer je u Rukometnom klubu Konjuh, svojevremeno, proveo 17 godina i to u vrijeme najvećih uspjeha, kada je Konjuh igrao u Drugoj ligi bivše Jugoslavije, a dr.Tulumović je bio jedan od stubava ovog uspješnog tima.

Na jučerašnjoj sjednici Povjereništva Kantonalnog odbora SDA je odlučeno da će novi mandatar za sastav Vlade Tuzlanskog kantona biti  dr. Denijal Tulumović iz Živinica.

Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj će biti imenovana nova Vlada trebala bi biti održana već naredne sedmice.

“Tulumović je bio prijedlog Općinskog odbora SDA Živinice za mandatara i prihvaćen je jednoglasno˝ istakao je predsjednik Kluba SDA u Skupštini TK-a Midhat Čaušević.

Prof. dr. Denijal Tulumović predsjednik je Općinskog odbora SDA Živinice, a na izborima je bio nosilac liste za Parlament FBiH.

Dr.Tullumović  obnaša  funkciju načelnika Klinike za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Imenovanje dr.Denijala Tulumovića za Premijera TK velika je čast i za sam grad Živinice i ne sumnjamo da će Živinice zbog toga imati u narednom periodu i neke benefite i prioritete u realizaciji najznačajnijih projekata.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje