Početna aktuelnosti Drugo izdanje malonogometne lige-turnir u Šerićima

Drugo izdanje malonogometne lige-turnir u Šerićima

537
0
Podijeli

Juli  i august su mjeseci kada se u Živinicama,tradicionalno,održavaju mnogobrojni malonogometni i nogometni turniri.

Jedan od njih,sinoć je otvoren i u Mjesnoj zajednici Šerići.

U narednim danima sportski megdan podijelit će ukupno 16 ekipa.

Lijepo uređeni stadion i teren Nogometnog kluba Rijeka Šerići-Šaban Kamberović Eraš, mjesto je održavanja Druge malonogometne lige.

Organizatori turnira,jedna poletna i sposobna ekipa,poduzela je sve potrebne pripremne radnje kako bi  turnir protekao u pravom sportskom ambijentu.

Turnir je prilika za pokazivanje nogometnih vještina ali i za lijepo druženje ljudi iz Šerića ali i šire regije.

U Mjesnoj zajednici Šerići ali i u Nogometnom klubu  Rijeka u posljednje vrijeme pušu neki novi vjetrovi,odnosno,na svakom koraku se vidi kvalitetni pomak u funkcioniranju života u ovom dijelu općine Živinice a i pomenuti klub izgradio je novi imidž,sliku jedne ozbiljne ekipe,kolektiva u kome se planski,sistematično i sa puno entuzijazma i volonterskog rada rješavaju problemi i stvara nova vrijednost.

Rukovodstvo Kluba i  i organizatori Turnira pokazuju visoku profesionalnost u svom radu iako je sve zasnovano na volonterskoj osnovi.

Tu predanost svojoj zajednici i svom klubu prepoznali su i Šerićani pa su,kad god je prilika,tribine Nogometnog kluba Rijeka Šerići  pune kao što je to bio slučaj i sinoć na otvaranju Druge malonogometne lige.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje