Početna aktuelnosti Dubrave: Rekonsrukcija postojećeg distributivnog cjevovoda od bazena na Trokinom brdu

Dubrave: Rekonsrukcija postojećeg distributivnog cjevovoda od bazena na Trokinom brdu

281
0
Podijeli

Projekat za sanaciju i dogradnju vodovodne mreže na području Dubrava  započeo je prije mnogo godina. Međutim, nikada u bazene nije puštena voda. Načelnik je, nakon niza sastanaka održanih na ovu temu, obišao bazene koji su geografski raspoređeni tako da omoguće uredno vodosnabdijevanje za mještane Dubrava Donjih i Gornjih. Nakon čega je uslijedilo nekoliko faza uređenja bazena na Trokinom brdu kako bi u potpunosti mogao biti pušten u funkciju.

Projekat ovog razmjera je bilo moguće planirati, a zatim i provesti u praksi zahvaljujući finansijskim sredstvima koja su bila obezbijeđena kombinacijom koncesija i budžetskih sredstava. Ovih dana u toku je realizacija treće faze koja podrazumijeva „Rekonstrukciju postojećeg distributivnog cjevovoda od rezervoara na Trokinom brdu do ulaza u mrežu. Vrijednost radova iznosi 120 hiljada KM , a sredstava su izdvojena iz Budžeta Općine, a radi se o zamjeni azbestnih cijevi u dužini od 1km.

Predstavnici Dubrava Donjih i Gornjih  Halid Alibašić i Semir Šljivić ovom prilikom su kazali da im je ovaj Projekat od velikog značaja, jer će se konačno riješiti problem vodosnabdjevanja koji traje već godinama.

Sanacijom i stavljanjem u funkciju ovog bazena mještani Dubrava dobijaju negdje 90% riješen problem vodosnabdijevanja. U fazi su pripreme je i rješavanje problema vodosnabdijevanja određenih domaćinstava koji se nalaze na visinskim kotama za šta je predviđeno oko 40 hiljada KM iz koncesionih sredstava.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje