Početna aktuelnosti Dvije osobe povrijeđene u saobraćajnim nesrećama na putevima Grada Živinice

Dvije osobe povrijeđene u saobraćajnim nesrećama na putevima Grada Živinice

219
0
Podijeli

POLICIJA- Na putevima Grada Živinice u toku jučerašnjeg dana dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda.

Jeno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede u nezgodi koja se dogodila na raskrsnici ulica Armije BiH i Druge ulice u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Nije bilo povrijeđenih lica kada je teretno motorno vozilo udarilo u reklamni panel za samouslužne djelatnosti u ulici Magistralni put.

Saobraćajna nezgoda u ulici Oslobođenja u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila na sreću nije imala posljedice po učesnike iste.

Teško je povrijeđeno jedno lice u nesreći koja se desila na regionalnom putu R469 Dubrave Donje, kada je putničko motorno vozilo udarilo u stub BH-telekoma.

Peta nezgoda dogodila se također u ulici Oslobođenja bez povrijeđenih lica a u istoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira u pitanju je drsko ponašanje jednog lica u naseljenom mjestu Maline.

Policijski službenici evidentirali su još 11 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi doma zdravlja pregledano je 98 pacijenata, tim ljekara i medicinara imao je 4 terenske intervencije.

VATROGASCI- Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice imali su jednu intervenciju u Gornjoj Lukavici, gorjela je kuća i pomoćni objekti vlasnika Alije Đogića.

Požar je bio većih razmjera, vatrogasci cu uspjeli ugasiti požar ali je nastupila veća materijalna šteta na objektima.

U gašenju požara učestvovalo je devet vatrogasaca sedam iz Porfesionalne vatorgasne jedinice i dva iz Rudničke vatrogasne jedinice te jedan uposlenik VIK-a, vatra je ugašena intervencijom sa tri vozila, vatrogasne jedinice, rudničke jedinice i cisternom VIK-a.

JP VIK-Vodosnabdjevanje se odvija prema ustaljenom režimu redukcije prvog stepena.

PORODILIŠTE- U tuzlanskom porodilištu rođeno je 13 beba, 7 djevojčica i 6 dječaka.

BIHAMK- Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje