Početna aktuelnosti Dvosmjerni režim saobraćaja

Dvosmjerni režim saobraćaja

290
0
Podijeli

Svaka promjena u režimu saobraćaja najviše zbunjuje lokalno stanovništvo koje je godinama naviklo da se kroz grad kreće ustaljenom trasom puta i iz tog razloga u većini slučajeva prestane pratiti postavljene znakove.

Problem nastaje u slučaju kada nakon dužeg niza godina dođe do promjene režima saobraćaja u nekim ulicama kao što je to slučaj ovih dana u Živinicama.

Kroz dio glavne ulice u gradu dosadašnji jednosmjerni saobraćaj promijenjen je u dvosmjerni što je ovog vikenda izazvalo problem normalnog funkcionisanja saobraćaja.

Dijelovima ulica  Pašage Gogića i Alije Izetbegovića iako su postavljeni znaci za zabranu prakiranja i zaustavljanja učesnici u saobraćaju i dalje zaustavljaju vozila i time blokiraju odvijanje saobraćaja u oba smjera.

Podsjećamo, do promjene je došlo u ulici Pašage Gogića, ulaz od autobuske stanice pored Adena, saobraćaj se odvija u dva smjera, sve do raskrsnice odakle vozila dvosmjerno saobraćaju u smjeru prema MSŠ dok je saobraćaj od raskrsnice prema Drugoj osnovnoj školi i dalje jednosmjerni.

Vozila se u dva smjera kreću pored Baščaršije, MSŠ, Doma zdravlja, Bezistana sve do Čevabdžinice Bosna  do raskrsnice prema Policijskoj stanici i zgradi Uprave , ulica prema PS je i dalje jednosmjerna, od kafe sklastičarne Monte prema zgradi Uprave saobraćaj je i dalje jednomjerni dok se saobraćaj prema poreznoj upravi i izlazu na magistralni put odvija u dvosmjernom pravcu.

Na vozače apelujemo da prate saobraćajne znakove i budu strpljivi u vožnji dok se svi ne naviknemo na novi režim saobraćaja kroz grad Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Podijeli
Prethodni članakDan zaljubljenih
Sljedeći članakŽIVINICE DANAS 14.02.2022.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje