Početna aktuelnosti Edukacija za potrošače

Edukacija za potrošače

462
0
Podijeli

Udruženje potrošača “Klub potrošača” TK u saradnji sa Bosanskim kulturnim centrom Živinice,  organiziralo je edukativni skup sa potrošačima – građanima grada Živinice na temu „Edukacija mladih i odraslih o pravima potrošača sa naglaskom na problematiku internet trgovine sa reklamacijom na kupljene proizvode/usluge“.

Edukacija mladih i odraslih na ovu temu je vrlo važna jer svakodenvno imamo sve više prevara građana-potrošača prilikom kupovanja na daljinu ili internet kupovanja.

Edukacija je organizovana  u saradnji i uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, te sa Podružnicom/zborom potrošača Grada Živinice.

Gosti-predavači u ovoj oblasti bili su:

  • predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK, te iskusni
  • inspektori za cyber kriminal iz MUP-a Tuzlanskog kantona

Ciljna grupa za edukaciju bili su su potrošači Grada Živinice koji se okupljaju oko Podružnice/zbora potrošača Grada Živinice, a ujedno su i predstavnici udruženja mladih, udruženja žena, udruženja penzionera i udruženja invalidnih/osoba s posebnim potrebama, kazala je  Gordana Bulić, Saradnik za potrošačke politike, predsjednica Udruženja potrošača TK.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje