Početna aktuelnosti Februarski dani kulture u BKC Živinice

Februarski dani kulture u BKC Živinice

180
0
Podijeli

Tokom februara JU BKC Živinice organizovala je više kulturnih događaja, kao što su pozorišne predstave i muzički događaji, pa bi se moglo kazati da se radi o Februarskim danima kulture.

Nakon Murlin Murlo i Noći poezije u IN-u, građani su imali priliku pogledati komediju I D E N T I T L UK. Predstava ‘Identitluk’, nastala u suradnji Studija za izvedbene umjetnosti, Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru i Narodnog pozorišta (NP) u Mostaru.

Predstava ‘Identitluk’ nastala je po motivima knjige Amina Maaloufa ‘U ime identiteta’. Redateljica je Tanja Miletić Oručević, dramaturg Dragan Komadina, a u predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ivo Krešić iz HNK Mostar, Ajla Hamzić, Amela Kreso i Fatima Kazazić Obad iz NP Mostar te gostujući glumci Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a glazbu Husein Oručević.

Redateljica Tanja Miletić Oručević ranije je kazala da predstava suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej ‘U ime identiteta’.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje