Početna aktuelnosti Formiran mobilni tim ZZO u Gradskoj upravi Živinice

Formiran mobilni tim ZZO u Gradskoj upravi Živinice

539
0
Podijeli

Zahvaljujući Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem, od danas građani Živinica ovjeru zdravstvene knjižice i aplikaciju markica mogu završiti i u Gradskoj upravi , gdje je smješten mobilni tim Zavoda zdravstvenog osiguranja poslovnice Živinice.

Podsjećamo, otakako je počela aplikacija zadravstevnih markica u zdravstvene legitimacije ,  redovi građana ispred poslovnice zdravstvenog osiguranja Živinice su ogromne .

Oni čije je važenje ovjere zdravstvene legitimacije isteklo primorani su na  višesatno čekanje  na niskim temperaturama  . Ali tu  su i oni koji su navikli, da na samom početku apliciraju markicu, iako premija zdravstvenog osiguranja iz 2019.važi do marta 2020.

Građani znaju doći u 5 sati ujutro kako bi bili među prvima .

Kako bi skratio višesatno mrcvarenje građana i boravak na niskim temperaturama Gradonačelnik Živinica je i ove godine kao i predhodne , osigurao  privremeno prostorije u Gradskoj upravi Živinice radnicima poslovnice Zdravstvenog osiguranja Živinice kako bi građaniam pružili date usluge.

U ovom mobilnom timu građani mogu ovjeriti zdravstevnu legitimaciju, zatim aplicirati markicu i to oni koji su oslobođeni plaćanja iste .

Ovakav,privremeni način  rada u Gradskoj upravi  trajat će sve dok bude bilo potrebno za radom mobilnog tima.

Podsjećamo , da gore navedene usluge građani mogu završiti u vremenu od 7:30 do 16 sati.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje