Početna aktuelnosti Gala koncertom u Živinicama završena teatarska revija ˝Četvrtkom u pozorište˝

Gala koncertom u Živinicama završena teatarska revija ˝Četvrtkom u pozorište˝

546
0
Podijeli

Mnogobrojna publika u Velikoj Sali BKC-a , gromoglasnima aplauzom nagradila je članove hora Lege artist  kao i nastup Gradskog hora Živinice.

Ovim koncertom završena je treće teatarska manifestacija ˝Četvrkom u pozorište˝ , koja je ove godine organizirna pod motom 45 godina teatarske čarolije, obzirom da Gradsko pozorište u ovoj godini obillježilo jubilej od 45 godina postojanja.

Od 3.oktobra do 21.novembra publika je uživala u komedijama, dramama, predstavama za djecu, izložbama, ali i koncertima.

Obzirom da je publika imala priliku tokom revije ocjenjivati kulturne događaje, najveću ocjenu dobila je predstava ˝Tvornica snova˝Gradskog pozorišta Živinice , a publika je ocjenu 5 dala i magistrici klavira Moniki Tadić za izvedbu solističkog koncerta.

Tim povodom BKC Živinice nagrađenima je uručio prigodne poklone, istakao je direktor BKC Žiivnice Elmir Krivalić.

Generalni pokrovitelji revije bili su  Gradonačelnik Živinica  Samir Kamenjaković i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Sarajevo.

Po reakcijama publike, do sada je ovo  bila najbogatija kulturan jesen  u gradu Živinice.

Žal publike za odlaskom četvrtkom u pozorište neće dugo trajati, jer  BKC Živinice već radi na pripremi novog projekta.

˝Idemo na jednu malu pauzu, jer pripremamo novu novogodišnju predstavu, tačnije mjuzikli, čija će premijera biti 18.decembra˝, kazao je ovom prilikom direktor Elmir Krivalić.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje