Početna aktuelnosti Gimnazija Živinice: Održano takmičenje u programiranju za učenike osnovnih škola

Gimnazija Živinice: Održano takmičenje u programiranju za učenike osnovnih škola

406
0
Podijeli

Gimnazija Živinice jučer je bila domaćin  takmičenju u programiranju za učenike osnovnih škola Općine Živinice.

Na isto  su se prijavile  četiri osnovne škole i to: JU Prva osnovna škola, JU OŠ Đurđevik, JU OŠ Šerići i JU OŠ Višća sa ukupno deset (10) takmičara. Takmičenju su pristupile sve četiri prijavljene škole sa devet takmičara.

Jedan učenik nije pristupio takmičenju zbog bolesti.Nakon završetka takmičenja, komisija je pregledala radove učenika i postignuti su sljedeći rezultati:

1. mjesto osvojio je Džihanović Enes, JU OŠ Đurđevik sa osvojenih 113 bodova

2. mjesto osvojio je Rahimić Elvis, JU OŠ Višća sa osvojenih 48 bodova

3. mjesto osvojio je Osmanović Eldin, JU OŠ Šerići sa osvojenih 45 bodova.

Sva tri takmičara izborili su plasman na kantonalno takmičenje.Učenicima i njihovim mentorima ispred Udruženja informatičara Tuzlanskog kantona profesor Puzić Halid, koordinator takmičenja, uručio je diplome za osvojena prva tri mjesta a svim učenicima, mentorima i školama naknadno će biti uručene zahvalnice za učešće.

Takođe, napomenimo da su na ovom takmičenju promovisani učenici JU Gimnazije Živinice učesnici polufinala Federacije Bosne i Hercegovine i finala Bosne i Hercegovine IT Challenge koje se održalo prethodna dva vikenda u Travniku i Maglaju, gdje je učešće uzelo oko 500 takmičara informatičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje