Početna aktuelnosti Godišnji koncert Odjeljenja muzičke škole

Godišnji koncert Odjeljenja muzičke škole

151
0
Podijeli

Muzički talenti grada Živinice učenici Prve OŠ-Odjeljenje muzičke škole  sinoć su se predstavili na godišnjem koncertu.

Nastupila su 23 učenika, a  veliki broj posjetilaca imao je priliku više od dva sata uživati u kvalitetnom muzičkom programu.

Mladi polaznici Odjeljenja osnovne muzičke škole i ovog puta su se pokazali kao pravi virtuozi u izvođenju zahtjevnih muzičkih djela na klaviru, gitari i harmonici, violini.

O učenicima Odjeljenja muzičke škole Živinice zahvaljujućitalentu koji posjeduju a koje bruse njihovi mentori čulo se van granica BiH.

Oni su ambasadori grada Živinice gdje god se pojave.

Prva OŠ Živinice redovno je u vrhu osnovnih škola kantona a u tome veliki doprinos daju rezultati koje tokom školske godine postižu učenici Odjeljenja muzičke škole. Zato su u ovoj školi posebno ponosni na sve učenike koji na takmičenjima postižu zapažene rezultate.

Godišnji koncert bio je prilika da se dodijele medalje i priznanja učenicima koji su u školskoj 2021/2022.godini postigli najbolje rezultate od kantonalnih do svjetskih takmičenja.

Nagrađeni su: Ajna Suljkić, u dvije kategorije Ensar Đulović, Danis Mustafić, Danis Aljić, Mahir Hajdarbegović, Nina Mulamujić, Ema Aljić, Amina Bojić, Katja Babić, Andrej Tadić, Lamija Šabanović, Azur Smajić, Azur Halilović, Ajdin Okić.

Važno je istaći da su Ajdin Okić i Ensar Đulović bili jednimni predstavnici BiH na svjetskom trofeju, a njihov profesor Haris Muminović bio je dio stručnog žirija u nekoliko kategorija kao jedini predstavnik BiH u tom svojstvu.

Koncert koji su ovi mladi ljudi sa svojim mentorima poklonili građanima Živinica ostat će u najljepšem sjećanju a učenike su pripremali profesori: Sabina Muminović, Edin Turić, Muharem Mašić, Monika Tadić, Haris Muminović, Ankica Samardžić, Muhamed Kuljanin.

Merisa Mujčinović Husić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje