Početna aktuelnosti Grad Živinice donirao školski namještaj JU Prva OŠ Živinice

Grad Živinice donirao školski namještaj JU Prva OŠ Živinice

828
0
Podijeli

Svake godine škole u TK pa tako i u gradu Živinice muku muče s dotrajalim ili oštećenim namještajem koje nisu u mogućnosti da zamijene novim.
Uprave škola se trude da koliko toliko omoguće normalne uslove rada uposlenicima i učenicima ali bez podrške nadležnog ministarstva to je teško realizirati.
Iako nije nadležna za škole u riješavanje ovih problema posljednjih godina uključuje se lokalna zajednica izdvajanjem sredstava za nabavku školskog namještaja.
Na samom početku ove školske godine vrijedna donacija uručena je JU Prva OŠ Živinice u vrijednosti od 6.000 KM.
Donacija školskog namještaja itekako doprinosi poboljšavanju uslova školovanja učenika Prve Oš kaže direktor.
Jedan od problema s kojima se suočava uprava Prve OŠ jeste krov koji je potrebno što hitnije zamijeniti, a to ne mogu bez podrške ministarstva ili drugih donatora.
Prva OŠ broji preko 900 učenika raspoređenih u 37 odjeljenja u okviru koje djeluje i muzička škola.
Bez obzira na poteškoće na koje nailaze tokom godine učenici ove obrazovne ustanove zajedno sa nastavnicima i uposlenicima postižu najbolje rezultate. Prošle školske godine od ukupno 87 škola na području TK , ova odgojno obrazovna ustanova zauzela je prvo mjesto.
Svakom djetetu treba pružiti najbolje uslove obrazovanja kako bi iskazalo svoj talenat, raduje činjenica da grad Živinice vodi računa i o tome i svake godine izdvoji sredstva za pomoć obrazovnim institucijama.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje