Početna aktuelnosti Građani u Živinicama već dvije godine besplatno iznajmljuju bicikla u gradskoj upravi

Građani u Živinicama već dvije godine besplatno iznajmljuju bicikla u gradskoj upravi

275
0
Podijeli

Grad Živinice jedan je od rijetkih na području Tk-a koji građanima skoro pa dvije godine omogućava besplatno iznajmljivanje bicikala na korištenje  .

U saradnji sa nevladinom organizacijom CISP, grad Živinice već neko vrijeme radi i na promociji agroturizma, i to kroz igradnju autoputa za bicikle kao i izgradnju biciklističkih staza.

Ovoga puta iz gradske uprave su još jednom obavijestili građane da bicikla mogu iznajmiti kako radnim danom tako i za dane vikenda.

U septembru mjesecu 2019.godine u blizini Gradske uprave postavljena je  stanica za bicikle sa nadstrešnicom u kojoj je smješteno 30 bicikala.

Projekat je plod saradnje sa Italijanskom organizacijom CISP a vrijednost donacije je 25 hiljada KM.

Obzirom da je korona virus jednim dijelom uticala na razvoj turizma , iz Grada Živinice najavljuju nastavak realizacije projekata koji se tiču turizma.

Bicikl je jedino prevozno sredstvo koje učimo voziti od malih nogu, ono ne poznaje dobne granice, a u Gradu Živinice dostupno je svima, stoga iz gradske uprave i ovoga puta pozivaju građane da koriste priliku besplatnog iznajmljivanja bicikala.

Svakog dana sve više naših sugrađana bira bicikl, ne samo kao prevozno sredstvo, već kao vid zabave i rekreacije.

Grad Živinice je u proteklom periodu izgradio i prvi autoput za bickle na Ciljugama, kao i biciklističke staže, a u skorije vrijeme nastaviće se sa izgradnjom biciklističke infrastrukture i u samom centru grada, podsjetio je ovom prilikom gradonačelnik Samir  Kamenjaković.

Više u izjavi…

Ako nemate svoj bicikl, a želite da vozite, budite slobodni javiti se u gradsku upravu i preuzmite svoj bicikl, od ponedjeljka do petka na jedan dan,a vikendom na dva dana.

Podarite sebi susret sa prirodom i zakoračite novim krajolicima. Pratite svoj unutarnji ritam i udahnite onoliko prirode koliko možete i želite, poručili su iz  gradske uprave.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje