Početna aktuelnosti Gradonačelnik dr. Samir Kamenjaković: “Historijski događaj za Živinice!”

Gradonačelnik dr. Samir Kamenjaković: “Historijski događaj za Živinice!”

257
0
Podijeli

Na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojen je zakon kojim se općina Živinice proglašava gradom.

Reporterskoj ekipi Televizije Živinice bio je to odličan povod da posjeti kabinet dosadašnjeg Načelnika općine Živinice a sada Gradonačelnika grada Živinice doktora Samira Kamenjakovića.

Dobivanje statusa grada,po riječima Gradonačelnika dr Samira Kamenjakovića,nije aktivnost od jučer već je to bio dobro osmišljen proces Općinske uprave po svim segmentima i koji je trajao par godina.

Kao grad,Živinice će imati ravnopravan pristup svim međunarodnim fondovima kao i bilo koji drugi grad u svijetu.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković smatra da je ovo historijski moment za našu zajednicu koji će imati dalekosežne pozitivne posljedice i čestitao je svim građanima Živinica ovaj veliki uspjeh i zajedničko dostignuće.

Dok smo boravili u kabinetu Gradonačelnika grada Živinica,čestitke su stizale sa svih strana,od građana Živinica,naših ljudi iz dijaspore ali i svih onih koji znaju kakav ogroman potencijal leži u gradu Živinice,jednoj od najperspektivnijih bosanskohercegovačkih sredina za rad i življenje.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje