Početna aktuelnosti Gradonačelnik Živinica posjetio penjački klub “Up”

Gradonačelnik Živinica posjetio penjački klub “Up”

391
0
Podijeli

Admir Andelić, dugogodišnji je alpinista i zaljubljenik u ovaj adrenalinski sport. Također, već duži niz godina Admir je i certificirani trener za sportsko penjanje te je jedan od rijetkih u Bosni i Hercegovini koji ima dozvolu za obuku u oblasti sportskog penjanja. Nakon obilaska brojnih planina Bosne i Hercegovine i Evrope gdje je prikupljao iskustvo, te ekspanzije zanimanja za sportsko penjanje kao i razvoj samog sporta, Admir Andelić pripremio je projekat za izgradnju umjetne stijene za sportsko penjanje koji je uspješno realizovan uz podršku grada Živinice.

Na danima dijaspore 2020. godine održan je prvi sastanak gradonačenika Samira Kamenjakovića sa rukovodiocima kluba za sportsko penjanje „Up“ Živinice kada je Admir Andelić prezentirao projekat izgradnje stijene za sportsko penjanje. Sada nešto manje od godinu dana nakon prvog sastanka projekat je uspješno realizovan te upotpunosti izgrađen.

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković istakao je da će Gradska uprava grada Živinice i u narednom periodu biti na raspolaganju penjačkom klubu „Up“ te da će im pomoći i njihovom razvoju kao i razvoju ovog sporta u našem gradu.

Svečano otvaranje stijene za sportsko penjenje  koja se nalazi u prostorijama Bosansko kulturnog centra Živinice u organizaciji penjačkog kluba „Up“ Živinice zakazano je za subotu sa početkom od 12:00 kada će biti održano i takmičenje u sportskom penjanju.

Ukupna vrijednost radova na projektu je 30.000 KM, a zasigurno da će ovaj projekat kao jedinstven u Bosni i Hercegovini doprinijeti razvoju grada Živinica, a da će se u penjačkom klubu „Up“ iskristalisati brojni talenti koji će donijeti brojne medalje u naš grad.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje