Početna aktuelnosti Gradonačelnik Živinice Samir Kamenjaković donirao opremu Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Živinice

Gradonačelnik Živinice Samir Kamenjaković donirao opremu Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Živinice

99
0
Podijeli

Grad Živinice na čelu sa Gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem,  donirao je intervencijsku opreme za živiničke vatrogasce čija je vrijednost 53 hiljade KM.

Ulaganja u Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Živinice se nižu  iz godine u godinu , što ih je svrastalo u jednu od naopremljenijih vatrogasnih jedinica na TK.

Vatrogasci ove jedinice u prošloj godini dobili su novo vatrogasno vozilo proizvedeno u Živinicama , kao i komandano vozilo, za šta je Grad Živinice obezbijedio  oko 300 hiljada KM.

Cilj da ova jedinica bude jedna od najopremljenijih na području TK-a, Gradska uprava Živinice je i ostvarila, kazao je gradonačelnik Živinica prilikom uručivanja nove opreme za ove vatrogasce.

˝Smatram da uz ono od prošle godine što smo ulagali  kad je u pitanju VJ Grada Živinice, nbavkom komandnog vozila, nabavkom vatrogasnog vozila i opreme koju smo u prošloj godini uspjeli  obezbijediti , s ovom opremom naši vatrogasci su u poptpunosti spremni da na sve zadatke koji se pred njima nađu.Vatrogasna jedinica Živinice je najopremljenija trenutno na području TK-a , kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

I u 2020. godini Grad Živinice nastaviće sa ulaganjima u Profesionalnu Vatrogasnu jedinicu Živinice, dodaje Kamenjaković.

˝Zaista kao Gradska uprava posebno vodimo računa o PVJ , koja je bila ogoljena prije tri godine, nije imala ni elementarnih stvari, dan su top opremljena jedinica.I u ovoj godini ćemo određena sredstva kad se tiče VJ i Civilne zaštite, voditi računa da dopunimo opremu koja je potrebna, ukoliko se nešto desi sa ovom već doniranom opremom˝ , kazao je on.

Ovom prilikom dio opreme Gradonačelnik Živinica uručio je i za vatrogasce koji rade u sklopu Vatrogasne jedinice RMU Đurđevik, a koji su do formiranja Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice bili uvijek na raspolaganju ovoj lokalnoj zajednici.

Ističemo, u prošloj godini pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice imali su povećan broj intervencija,  i to 198, što je 60 požara više nego u 2018.godini.

Bili su to zazličiti  požari koje su uspješno  gasili, zahvaljujući dobroj materijalno tehničkoj opremeljenosti.

Shodno još boljoj opremljenosti, njihova profesionalnost i pristup u zaštiti materijalni dobara i ljudskih života na području lokalne zajednici , sigurni smo da neće izostati,  ni u ovoj godini.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje