Početna aktuelnosti Gradska biblioteka Živinice nizom aktivnosti obilježiće oktobar – mjesec knjige

Gradska biblioteka Živinice nizom aktivnosti obilježiće oktobar – mjesec knjige

228
0
Podijeli

Promovisanje važnosti knjige, njene uloge u obrazovanju i izgradnji identiteta pojedinca, te njenog značaja u svakodnevnom životu, cilj je onih koji nastoje knjizi dati dostojnu pažnju.

Ljudi su, kreirajući historiju o sebi, osmislili značajne vremenske periode u kojima se akcenat stavlja na bitnost i važnost knjige, stoga se mjesec oktobar obilježava kao mjesec knjige, a u cilju popularizacije književnost i promocije čitalačke građe.

Od malih nogu nas uče da je čitanje bitno za razvoj mozga i da će nas ispuniti. Ali u posljednje vrijeme kao da to zaboravljamo. Moderno doba, i razvoj tehnologije kao da je u drugi plan stavilo knjigu, čija vrijednost nikada ne može pasti i kojoj se na kraju uvijek vraćamo.

U bibiliotekama svakoj knjizi daju zasluženo mjesto i prema njima se odnose sa posebnom pažnjom.

U Gradskoj biblioteci Živinice i ove godine planirali su da tokom mjeseca oktobra održe niz radionica za sve uzraste ali i upriliče promocije knjiga.

Fondacija za izdavaštvo Sarajevo podržala je obilježavanje oktobra – mjeseca knjige , kazali su nam u Gradskoj biblioteci.

 O rasporedu aktivnosti govorila je bibliotekarka Amra Mujezinović.

Više u izjavi u Info bloku…

Knjiga je najbolji prijatelj, a i mi trebamo biti najveći prijatelji knjige. Mjesec oktobar zato koristimo za promociju knjige i književnosti , poručili su iz Gradske biblioteke Živinice.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje