Početna aktuelnosti Gradska uprava podržala projekte za Televiziju Živinice

Gradska uprava podržala projekte za Televiziju Živinice

102
0
Podijeli

Gradonačelnik Živinica već drugi dana održava sastanke sa rukovodiocima  Javnih ustanova i preduzeća, a sve u cilju planiranja sredstava u budžetu grada za narednu godinu , a koja su neophodna za funkcionisanje istih.

Na današnjem sastanku čiji su gosti bili predstavnici JU Televizija Živinice , potvrđena je realizacija već ranijih projekata koji su neophodni kako bi medijski servis ovog grada,  i u narednim godinama bio na usluzima građanima.

6.oktobra ove godine u gradskoj upravi , čiji je domaćin bio gradonačelnik Samir Kamenjaković , direktor Televizije Živinice Jasminko Razić iznio je probleme sa kojim se naša medijska kuća suočava.

Direktor Razić je tada kazao da TV Živinice već godinu dana radi bez službenog automobila, kao i da je proces digitalizacije nešto što je neophodno da se završi u što kraćem roku , kako ne bi došlo do gašenja jedinog javnog servisa Živinica.

Ovom prilikom od strane gradonačelnika Kamenjakovića data je puna podrška kao i obećanje da će proces digitalizacije Televizije kao i kupovina automobila biti riješeni u dogledno vrijeme, te naša medijska kuća i narednih godina biti na usluzi građanima Živinica, ali i šire.

I odmah nakon nekoliko dana od održavanja navedenog sastanaka  , sredstva za kupovinu službenog automobila za Televiziju Živinice prebačena su na račun Televizije, te je u toku procedura za nabavku istog.

A već jučer na održanoj sjednici GV gdje je usvojen i Nacrt budžeta uvrštena su i sredstva za provođenje postupka digitalizacije za našu medijsku kuću.

Konačno sa planiranim sredstvima od 140 hiljada KM u budžetu grada , priča o procesu digitalizacije na koju upsolenici ovog medija čekaju dugo godina trebala bi biti završena sa početkom 2022.godine.

Naravno zeleno svjetlo na planiran sredstva neophodno je da daju i vijećnici u GV Živinice prilikom usvajanja gradskog budžeta  za narednu godinu.

Nakon 30 godina rada u veoma teškim uslovima uposlenici TVŽ očekuju da će u 2022. godini konačno dobiti uslove rada koje i zaslužuju.

Ovom prilikom direktor Televizije Živinice se zhavali na svesrdnoj podršci koja je pružena od gradonačelnika Samira Kamenajlkovića.

Više u prilogu…

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje