Početna aktuelnosti Gradska uprava Živinice radi na projektu generalne rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije

Gradska uprava Živinice radi na projektu generalne rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije

239
0
Podijeli

Građani Živinica svjedoci su veoma lošeg stanja u kome se nalazi vodovodna i kanalizaciona mreža na području naše lokalne zajednice.

Gubitci vode su veliki a kvarovi vrlo česti.

Zbog toga je Gradska uprava Živinice na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem odlučila da pokrene kapitalni projekat koji bi za narednih nekoliko decenija riješio probleme kvalitetnog i kontinuiranog vodosnabdijevanja i otpremanja otpadnih voda.

Gradska uprava Živinice zadužila je živiničku projektantsku kuću Atrius project doo Živinice da uradi projektni zadatak i isti je danas prezentiran na radnom sastanku u sjedištu Gradske uprave.

Osim osnovne namjene vodosnabdijevanja i odvoda otpadnih voda, realizacijom ovog projekta riješit će se nadzemni vodovi i drugih operatera koji pružaju  raznovrsne usluge građanima Živinica.

Projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u gradu Živinice je okvirne vrijednosti od cca 30 000 000 KM i radit će se etapno i po segmentima, a kao što je već rečeno, sredstva će se osiguravati sa viših nivoa vlasti te iz različitih međunarodnih fondova.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje