Početna aktuelnosti Gradski mješoviti hor u Kalesiji

Gradski mješoviti hor u Kalesiji

64
0
Podijeli

Kulturno-zabavna manifestacija „Kalesijsko ljeto 21“ nastavljena  u prošlu subotu.

Tog dana, sa početkom u 20,00 sati, na Trgu šehida, odnosno u Bosanskom kulturnom centru Alija Izetbegović, održan je Koncert Gradskog mješovitog hora Živinice.

Brojna publika uživala je u kvlitetnom programu.

Osim BKC-a Kalesija kao organizatora, u ovogodišnju manifestaciju „Kalesijsko ljeto“ uključena je gotovo kompletna lokalna zajednica, počevši  od Općine Kalesija kao generalnog pokrovitelja, preko Medžlisa islamske zajednice Kalesija, GKUD „Halisije“ Kalesija, Turističke zajednice, NEON televizije, MZ Kalesija Centar, Udruženja mladih TRIK, udruženja žena „Ženo, majko, sestro, „Nijemi krik“, Aktiva žena džemata Rainci Donji, Sportskog saveza, odbojkaških klubova, Biciklističkog kluba, Komunalnog preduzeća „Komunalac“ Kalesija, pa do neformalnih grupe građanki i građana.

Gradski mješoviti hor Živinice počeo je sa radom davne 1980.godine i od tada imao je bezbroj nastupa širom Jugosavije a od obnavljanja rada nakon rata i širom Bosne i Hercegovine.

U posljednje vrijeme evidentna je velika aktivnost Gradskog mješovitog hora Živinice i rado su viđeni gosti u mnogim sredinama.

Srdačan i topao doček imali su i u prošlu subotu u nama susjednoj Kalesiji.

Organizatori su se svojski potrudili da dočekaju Živinički hor kako to dolikuje dobrim domaćinima a članice i članovi hora na čelu sa maestrom Seadom Siočićem su to uzvratili na način kako se to od njih i očekuje – kvalitetnim i širokim žanrovskim izborom vokalno – instrumentalnih kompozicija čijom su izvedbom oraspoložili i oduševili kalesijsku publiku u sali Bosanskog kulturnog centra Alija Izetbegović.

Inače, Gradski hor Živinice uvježbava i izvodi  raznovrsnu muziku, od sevdalinki, ilahija i kasida, do klasične i zabavne muzike i taj široki spektar kalesijska publika je veoma lijepo prihvatila tako da je to bila jedna noć koja će se pamtiti a ne sumnjamo da će se dobra saradnja kulturnih djelatnika Kalesije i Živinica nastaviti i u buduće vrijeme, na zadovoljstvo svih.

Jasminko Razić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje